EL CODONYAT

El nostre Codonyat comença a les plantacions de codonys que tenim a la província de Lleida. Al setembre de cada any, els fruits són seleccionats a mà en el seu moment just de maduració. Treballar amb fruita fresca, és fonamental per a la qualitat del producte.

A la fàbrica, els codonys són novament classificats pels nostres operaris, que retiren els que no compleixen els requisits que tenim establerts.

Els codonys seleccionats són pelats i separats dels seus respectius cors perquè els trossos de fruita vagin totalment nets i preparats per ser cuits.

El Codonyat se sotmet a ebullició durant la seva fabricació. És un procés breu i el seu objectiu és esterilitzar el producte fabricat, evaporar l’excés d’aigua, completar la cocció del fruit i fer homogènia la barreja de sucre i codony. Es cuina a foc lent i amb molt d’afecte.

Així tindrem el nostre codonyat, amb una textura i un color vermell-ataronjat molt característic, que es produeix per la caramel·lització del producte.

Propietats del Codony

D’origen grec, el codony és molt apreciat per elaborar dolç i té unes grans propietats nutricionals:

  • Té un alt nivell en glúcids.
  • Sota aportació calòrica. (Només 30 calories per 100 grams).
  • Contenen vitamines A, C, B1, B2 i B3.
  • Destaquen la presència de minerals com el fòsfor, ferro, calci i sodi. A més, té un alt contingut en potassi, fonamental per al correcte funcionament dels músculs i el sistema nerviós.
  • Té un elevat contingut en fibra, pectines i tanins.